Skuplji razgovori i poruke u pripejdu

Bez autora
Jul 26 2012

Pojedine usluge mobilnih operatera dobile su nove, više cene. Do poskupljenja minuta razgovora i SMS-a za pripejd korisnike (one koji uplaćuju dopune) već je došlo u „Telekomu” i „Telenoru”, a za nekoliko dana isto će se dogoditi i u „Vipu”. Cene u pripejd tarifama „Mobilne telefonije Srbije” promenjene su od 16. jula.Tako u pripejd tarifi „Kul cena” minut razgovora u nacionalnom saobraćaju košta 8,90 dinara, umesto dosadašnjih 6,96 dinara, dok korisnici šalju SMS po ceni od 4,50 dinara, umesto ranijih 4,01 dinar.

Skuplji razgovori i poruke u pripejduPojedine usluge mobilnih operatera dobile su nove, više cene. Do poskupljenja minuta razgovora i SMS-a za pripejd korisnike (one koji uplaćuju dopune) već je došlo u „Telekomu” i „Telenoru”, a za nekoliko dana isto će se dogoditi i u „Vipu”.

Cene u pripejd tarifama „Mobilne telefonije Srbije” promenjene su od 16. jula.

– Tako u pripejd tarifi „Kul cena” minut razgovora u nacionalnom saobraćaju košta 8,90 dinara, umesto dosadašnjih 6,96 dinara, dok korisnici šalju SMS po ceni od 4,50 dinara, umesto ranijih 4,01 dinar. Do promena je došlo i u „Toki”, „Tipi” i „Moj klub” tarifama. U „Toki” tarifi cena minuta u MTS mreži  umesto ranijih 8,26 iznosi 8,90 dinara. SMS-ove u nacionalnom saobraćaju korisnici mogu slati po ceni od 4,50 dinara, umesto dosadašnjih  4,01. Ista cena poziva u nacionalnom saobraćaju od 8,90 dinara važi i za korisnike tarife „Moj klub”. Za korisnike „Tipi” tarife cena minuta u MTS mreži iznosi 8,90 dinara, a SMS u nacionalnom saobraćaju korisnici mogu da šalju po ceni od 2,40 dinara, umesto dosadašnjih 2,24 dinara – naveli su u „Telekomu”.

U „Telenoru” su takođe promenili cene za određene tarife.

– Usled makroekonomskih pokazatelja, „Telenor” je promenio cene pripejd usluga od 9. jula. Prethodnu promenu cena u pripejdu „Telenor” je uradio u decembru 2010. godine. Što se tiče postpejda, cene minuta i SMS-a u okviru postpejd paketa ne menjaju se od kada se nađu u ponudi – kažu u „Telenoru”.

Tako, na primer, uspostava veze u njihovoj tarifi „Tako lako” umesto 6,96 dinara košta 8,90 dinara, a cena SMS-a je sa 4,01 dinar povećana na 4,50 dinara. U istoj tarifi, minut razgovora je sa 6,96 dinara poskupeo na 8,90 dinara.

Nove cenovnike za pripejd korisnike od prvog avgusta najavljuje i „Vip”.

– Za „Vipove” pripejd korisnike od prvog avgusta važiće nova cena uspostave poziva od 8,90 dinara, a do tada će koštati 6,90 dinara, dok će cena SMS-a iznositi 4,50 dinara sa sadašnjih 3,90. Detaljan pregled nove pripejd tarife objavljen je na našem internet sajtu – objasnili su u „Vipu”.

Bez promena u cenama rominga

Za razliku od promena u nacionalnom saobraćaju za pripejd korisnike, u cenama rominga neće biti promena, odnosno razgovori u inostranstvu i slanje poruka neće biti skuplji, navode mobilni operateri.

– Za sve MTS korisnike koji ovog leta, od 1. jula do 31. avgusta, planiraju odlazak u inostranstvo napravili smo „Maj frend” zonu, koja obuhvata 36 zemalja među kojima su najatraktivnija turistička odredišta, poput Grčke, Turske, Hrvatske, Italije, Španije, Bugarske, Kipra, Portugalije i Egipta. Jedinstvena cena za dolazne pozive je 40 dinara po minutu, odnosno 120 dinara po minutu za odlazne pozive, bez obzira na to kog inostranog roming operatora iz „Maj frend” zone odaberu. U toku promotivnog perioda uspostava veze neće se naplaćivati – objasnili su u „Telekomu”, dok u „Telenoru” kažu da se cene rominga nisu menjale dve godine. U „Vipu” ističu da cene rominga nisu menjali od marta 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik